Vrijedna turistička priznanja stigla u grad Karlovac

Već nekoliko godina smo u samom vrhu po uređenosti i taj kontinuitet moramo zadržati, naglasio je gradonačelnik Damir Jelić

Gradonačelniku Damiru Jeliću i dogradonačelnici Marini Kolaković u sklopu „Dana hrvatskog turizma“ održanih od 20. do 22. listopada u Rovinju uručene, su vrijedne nagrade koje je i ove godine osvojio Grad Karlovac. U akciji „Zeleni cvijet“ osvojio prvo mjesto kao najuređeniji kontinentalni grad u kategoriji iznad 30 tisuća stanovnika, dok je u akciji „Turistički cvijet-kvaliteta za Hrvatsku 2010“, u konkurenciji 31 grada osvojio treće mjesto kao turističko odredište kontinentalne Hrvatske.

 Time je Karlovac kao grad rijeka, parkova i cvjetnjaka i ove godine dobio potvrdu svoje ljepote i kvalitete. Iako se u obje akcije moraju zadovoljiti slični kriteriji, u sklopu Turističkog cvijeta komisija sastavljena od stručnjaka s Instituta Ivo Pilar obilazi gradove bez znanja domaćina i prethodne najave, tako da ova bronca dodatno dobiva na snazi. Značajno priznanje dobio je i hotel Korana Srakovčić, koji je već četvrti puta proglašen najboljim malim hotelom u kontinentalnoj Hrvatskoj. Gradonačelnik Damir Jelić rekao je kako su ove nagrade cvijet potvrda dobrog i kontinuiranog rada Gradske uprave i svih institucija koje su uz nju vezane.
-Već nekoliko godina smo u samom vrhu po uređenosti i taj kontinuitet moramo zadržati, naglasio je gradonačelnik zahvalivši svima koji su u tom projektu sudjelovali, kao i svim građanima i građankama Karlovca koji pokazuju zavidnu kulturu življenja i dokazuju da je Karlovac grad koji živi urbanim ritmom. Dogradonačelnica Marina Kolaković također je istaknula kako su osvojene nagrade zasluga svih građanki i građana Karlovca, gradskih tvrtki Zelenilo i Čistoća, te ostalih privrednih subjekata koji su sudjelovali u uređivanju.
-Svako ulaganje, bilo u novu prometnicu ili fasadu, sve se valorizira i pridonosi ljepšem i privlačnijem izgledu grada, rekla je Kolaković.
Kazala je kako nagrade nisu same sebi cilj, već je smisao da naš grad bude lijepo uređen i da imamo visoku kvalitetu življenja, ali će pomoći i u prepoznavanju našeg grada kao turističkog odredišta.
-Nagrade su uvijek i obveza, ljestvica je postavljena vrlo visoko, te će nam i dalje biti važan kontinuitet i trajna briga o gradu, izjavila je Kolaković, dodavši kako pripreme za sljedeću sezonu već počinju. Rekla je i kako bi trebali težiti imati turizam svih 12 mjeseci u godini, kako imamo mogućnost organiziranja raznih simpozija i seminara, a pri tom gostima treba pružiti sve što očekuju. Ivan Srakovčić rekao je kako je njegov hotel „Korana-Srakovčić“ u šest godina u jakoj konkurenciji osvojio šest nagrada, a ove godine osvojio je čak pet prestižnih nagrada. Tako je uz navedeno priznanje iz Rovinja, dobio i nagradu Crotour za inovaciju u poslovnom turizmu proširenjem hotela na Goricu Lipničku, restorani su svrstani među sto najboljih, a kuhari među 20, a ujedno je to najbolji hotel u Hrvatskoj prema ocjenama stranih gostiju. Zlatko Kuzman, predsjednik Županijske gospodarske komore rekao je kako se od nagrada ne živi, ali se s nagradama živi bolje.
-Pri tom treba istaknuti kontinuitet kao prvu pretpostavku uspjeha, naglasio je Kuzman dodavši da kako osvajamo ove nagrade, percepcija o Karlovcu je sve bolja. Ovogodišnjoj manifestaciji “Dani hrvatskog turizma” koja je okupila preko 2.000 sudionika, što je najviše do sada, prisustvovala je i predsjednica Vlade Jadranka Kosor s ministrima Ivanom Šukerom, Đurom Popijačem, Tomislavom Karamarkom i Draženom Bošnjakovićem, Tom prilikom premijerka Kosor rekla je kako je ispunila obećanje dano turističkim djelatnicima kako će na svečanost dovesti pola Vlade, budući su rezultati ovogodišnje sezone to zaslužili. Obećala je i kako će, ukoliko iduća sezona bude još bolja od ove, na slijedeće „Dane hrvatskog turizma“ dovesti cijelu Vladu. Na kraju je uručila nagradu ovogodišnjem turističkom prvaku Hrvatske, a tu je titulu u akciji „Turistički cvijet – kvaliteta za Hrvatsku“ ponio Bol na Braču.

Izvor i autor : Karlovački tjednik,Sunčica Laić

Skip to content