U “Aktualno u 11” o aktualnostima u Čistoći

jaksic laic

jaksic laicGostujući 17. lipnja u emisiji Hrvatskog radio Karlovca „Aktualno u 11“, direktor Čistoće Damir Jakšić govorio je o aktualnostima u tvrtki vezano za odvajanje otpada, projektu proizvodnje energije na Odlagalištu Ilovac i planovima korištenja dobivene električne energije.

„U završetku je faza sanacije u kojoj su izgrađeni dodatni plinski zdenci koji prikupljaju metan koji se potom spaljuje na baklji. Ideja je da se jedan stari motor, dizelski agregat za staru balirku, preradi na taj bioplin. Motor je proradio u pokusnom radu i trebao bi proizvoditi oko 100 KV energije. Trenutno smo u pregovorima s Elektrom vezano za prodaju te struje“, rekao je direktor Čistoće.

U emisiji je također bilo govora o nagrađenom projektu MOTO, čiji je Damir Jakšić bio voditelj i koautor, a koji je zauzeo visoko 2. mjesto za najbolje projekte od 2012. – 2014. „Projekt MOTO nije u direktnoj ingerenciji Čistoće, ali može biti budućnost Čistoće u smislu ulaska u projekte Europske unije.“, rekao je Jakšić.

 

Skip to content