Kraće vremensko razdoblje odvozit će se i otpad ostavljen pored spremnika

Čistoća i Grad Karlovac uspostavili su infrastrukturu za odvajanje otpada u koju je uloženo 14,5 milijuna kuna.

Zbog prilagodbe na novi sustav te prilagodbe novim pravilima uz gospodarenje otpadom, Čistoća će kraće vremensko razdoblje odvoziti i otpad ostavljen pored spremnika. Međutim, još jednom pozivamo građane na odgovorno ponašanje prema odlaganju otpada u smislu pravilnog odvajanja, odlaganja otpada u spremnike na obračunskom mjestu korisnika, odnosno u spremnike ispred njihovih zgrada. Osim Čistoći, zakonska regulativa i propisi o novom sustavu gospodarenja otpadom uveli su obveze i građanima, a jedna od njih je da su korisnici dužni odgovorno postupati s otpadom i spremnikom na svojem obračunskom mjestu.

Podsjećamo da je EU sredstvima, uz sufinanciranje Grada nabavljeno ukupno 22.680 spremnika. Vrtnih kompostera nabavljeno je 3.000 koje je Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost sufinancirao sa 40% troškova, dok je Grad Karlovac sufinancirao sa 60%. Uz kompostere nabavljena su i dva specijalna komunalna vozila i financirana su dva reciklažna dvorišta, Ilovac i Mala Švarča.

Zahvaljujemo građanima na dosadašnjoj komunikaciji i suradnji. Za sve dodatne informacije građani se mogu obratiti e-mailom reklamacije@cistocaka.hr ili na telefon 047/601-494.

Skip to content