Tribina o kompostiranju na Dubovcu

DUBOVAC B2

DUBOVAC B2U organizaciji Čistoće d.o.o. Karlovac, u petak, 29. svibnja, u Gradskoj četvri Dubovac održana je tribina o kompostiranju. Građanima su tom prilikom podijeljeni edukativni leci, te vrtni komposteri i posip za kompostiranje. Vrtni komposter (vol. 350 l), i po 1 kg posipa građani su dobili na trajno korištenje. Govoreći o kompostiranju, Marijan Butković, voditelj Sektora novih tehnologija i razvojnih projekata, istaknuo je kako je ono u našim krajevima dobro poznato, no i neopravdavno zanemareno, iako se biorazgradivi otpad kompostiranjem pretvara u proizvod koji hrani tlo na zdrav, ekološki način i smanjuje potrebu za umjetnim gnojivom.

Na tribini je između ostalog bilo govora o osnovnim postavkama dobrog kompostiranja, a građani su mogli čuti i praktične savjete o kompostiranju, kao i recept za organsku fermentiratu tvar koja pomaže u postupku kompostiranja (“bokashi”).

Projekt kompostiranja Čistoća Karlovac započela je prošle godine, a predavanje o kompostiranju u GČ Dubovac održano je u sklopu projekta “Odgovorno postupanje s bio razgradivim otpadom”. Naime HEINEKEN Hrvatska je na svojem donacijskom natječaju “Zajedno za bolji Karlovac i Karlovačku županiju” prepoznao značaj projekta Čistoće d.o.o. Karlovac “Odgovorno postupanje s bio razgradivim otpadom”, te se aktivno kroz donaciju 40 posto sredstava uključio u njegovu realizaciju, dok preostalih 60 posto osigurava Čistoća. Projektom je obuhvaćen i MO Borlin, gdje će uskoro također biti održana tribina i podjela vrtnih kompostera.

 

Skip to content