Propusnice koristite u svrhu krajnje nužnosti – maksimalno smanjite kretanja!!

Ponavljamo, sukladno Odluci Stožera civilne zaštite RH o zabrani napuštanja mjesta prebivališta i stalnog boravka u Republici Hrvatskoj, Stožer civilne zaštite grada Karlovca izdaje propusnice iz vitalnih obiteljskih razloga, poput pružanja skrbi djeci ili starijim osobama ili kupnje hrane i osobnih potrepština. Propusnice se izdaju maksimalno restriktivno i u slučaju krajnje nužnosti. Još jednom ponavljamo da propusnice nisu potrebne za kretanje unutar granica Karlovca, koje također treba biti na minimumu nužnosti, a da propusnice za obavljanje poslovne djelatnosti izdaje poslodavac. Molimo građane da sve zahtjeve šalju putem email adrese propusnica@karlovac.hr .
Zahtjev za propusnicu mogu pronaći na službenoj web stranici Grada Karlovca putem sljedećeg linka:  https://www.karlovac.hr/novosti/otvorena-nova-e-mail-adresa-za-izdavanje-propusnica/21985 .
Do sada je izdano 275 propusnica, s tim da svakim satom broj izdanih propusnica raste. Apeliramo na građane da propusnice zatraže zaista u slučaju krajnje nužnosti, s obzirom na trenutno stanje i mjere zaštite od širenja virusa COVID -19. Jednako tako pozivamo građane na razumijevanje prilikom čekanja odgovora za izdavanje propusnica. Ukoliko propusnicu trebate za tekući dan, zahtjev pošaljite što ranije ujutro prethodni dan.
Molimo građane da u što većoj mjeri koriste elektronski način komunikacije u cilju smanjenja dolaska u gradsku upravu, što je i preporuka Stožera civilne zaštite RH.
S obzirom da su zahtjevi dostupni online molimo da ih što preciznije ispunite, kako bi se smanjilo vrijeme komunikacije objašnjavanja postupka, a dobilo više vremena za izdavanje propusnice.
Još jednom ponavljamo, propusnice se koriste za kretanje u krajnjoj nužnosti odnosno potrebi. Cilj je smanjiti socijalne kontakte, samim time i kretanje.

Skip to content