Nabavljeno novo specijalno komunalno vozilo

…. Za 2023. godinu direktor Čistoće je između ostalog najavio i nabavu još dva nova specijalna komunalna vozila, novi podizač otpada za velike kontejnere od 5 m3, novi radni stroj – utovarivač za Odlagalište.

…. U pet mjeseci od primjene novog sustava miješani komunalni otpad smanjen je za nešto više od 10 posto u odnosu na isto razdoblje prošle godine, dok je kod odvojenih frakcija otpada došlo do povećanja od nešto više od 13 posto.

Novo specijalno komunalno vozilo – mini smećar dvokomorni, ali i predstojeće aktivnosti Čistoće bili su teme konferencije za novinare na kojoj su se medijima obratili direktor Čistoće Vlatko Ivka i gradonačelnik Karlovca Damir Mandić.
Novo specijalno komunalno vozilo nabavljeno je vlastitim sredstvima, a izdvojeno je 793 tisuće kuna. Kako je pojasnio direktor Čistoće Vlatko Ivka, mini smećar dvokomorni omogućit će lakši odvoz papira i plastike na teže pristupačnim terenima. Govoreći o novom sustavu gospodarenja otpadom rekao je kako je u sve aktivnosti uloženo puno truda i rada, te izrazio zadovoljstvo učinjenim. Za 2023. godinu između ostalog je najavio i nabavu još dva nova specijalna komunalna vozila, novi podizač otpada za velike kontejnere od 5 m3, novi radni stroj – utovarivač za Odlagalište, ulične košarice za otpad.

Direktor Čistoće apelirao je na građane grada Karlovca da u što većoj mjeri koriste reciklažna dvorišta. Naglasio je kako je svima u cilju što čišći i uredniji grad te očuvanje prirode.

Gradonačelnik Damir Mandić osvrnuo se na funkcioniranje novog sustava gospodarenja otpadom čija primjena je započela 1. srpnja o.g. te je rekao da se može zaključiti kako je sustav profunkcionirao. Rekao je kako je napravljena usporedba prikupljanja odvojenog i miješanog komunalnog otpada te je u pet mjeseci od primjene novog sustava miješani komunalni otpad smanjen za nešto više od 10 posto u odnosu na isto razdoblje prošle godine, dok je kod odvojenih frakcija otpada došlo do povećanja od nešto više od 13 posto. „Infrastruktura je uspostavljena i sigurno može doprinijeti još većem razdvajanju otpada. Svi mi građani Karlovca možemo doprinijeti da na Ilovac dođe što manje miješanog komunalnog otpada“, rekao je gradonačelnik te zaključio kako to nije samo cilj već i obveza svih nas.

(foto: karlovački.hr)

Skip to content