Odvajanje otpada

Zeleni otok2

ZELENI OTOCI I DODATNE POSUDE

ČISTOĆA d.o.o. na području grada Karlovca do sad je uredila 50 zelenih otoka na kojima se nalaze posude za odvojeno prikupljanje komunalnog otpada, staklene i metalne ambalaže, plastike, te papira.

Zeleni otok2

S obzirom na česte upite građana vezano za odvoz glomaznog otpada, i što nas posebno raduje – u posljednje vrijeme sve češće upite vezano za odvajanje otpada, a posebice papira, u nastavku navodimo sljedeće:

Odvoz i zbrinjavanje glomaznog otpada za fizičke osobe na području grada Karlovca besplatno je jednom godišnje. Narudžbe se primaju radnim danom od 06.00 do 14.00 sati na tel 613-318. Isto tako, ukoliko imaju vlastiti prijevoz (auto-prikolica ili manje kombi vozilo), građani Karlovca mogu osobno dovesti i besplatno odložiti glomazni otpad direktno na Odlagalište otpada Ilovac radnim danom od 06.00 do 17.00 sati, te subotom od 06.00 do 14.00 sati.

Ističemo kako je ČISTOĆA d.o.o. na području grada Karlovca do sad uredila 50 zelenih otoka na kojima se nalaze posude za odvojeno prikupljanje komunalnog otpada, staklene i metalne ambalaže, plastike, te papira.

Sa ciljem još veće popularizacije odvojenog prikupljanja otpada, osmislili smo i edukativne letke o odvojenom prikupljanju otpada. Na lecima se nalaze mali podsjetnici što se primjerice smije odlagati u pojedine posude, a što ne smije.

Budući sve veći broj građana poseban interes iskazuje za odvojeno prikupljanje papira, ističemo kako je ČISTOĆA nedavno osigurala još 100 posuda za otpad zapremine od 1100 litara od kojih je 50 za plastiku, a 50 posuda za – papir, koje su postavljene u najgušće naseljenim dijelovima grada. Vjerujemo da smo time stvorili još bolje uvjete za odvajanje otpada na samom mjestu nastajanja, a što su građani vrlo dobro primili.

Ovom prilikom molimo građane da posebne kategorije otpada odlažu u naše posude posebno namijenjene odvojenom prikupljanju otpada, a koje su postavljene na javnim površinama.

Također zahvaljujemo građanima što u sve većoj mjeri prepoznaju ideju odvojenog prikupljanja otpada, a mi ćemo sa svoje strane i dalje raditi na povećanju broja zelenih otoka, ali i broja posuda za prikupljanje odvojenog otpada.                                                                                                                                                                                                          (05. 06. 2013.)

Skip to content