Od utorka, 1. listopada s radom počinje Reciklažno dvorište Mala Švarča

Uz postojeće Reciklažno dvorište na Ilovcu, od 01. listopada službeno s radom započinje i na raspolaganju je građanima grada Karlovca i Reciklažno dvorište Mala Švarča (Ulica dr. Slavka Rozgaja 5a).

Reciklažno dvorište je opremljeno za skladištenje i zbrinjavanje 48 vrsta otpada, od čega i 22 vrste opasnog otpada. Građani tako mogu besplatno predati neopasni otpad poput: papira, kartona, stiropora, guma, obojenih metala, jestivih ulja, detergente, tekstil itd, ali i opasni otpad kao npr: boje i lakovi, baterije, akumulatori, medicinski otpad, otapala, kiseline, lužine, električna i elektronička oprema….

Radno vrijeme Reciklažnog dvorišta Mala Švarča isto je kao Reciklažnog dvorišta na Ilovcu: ponedjeljkom, srijedom i petkom od 7 do 15 sati,

utorkom i četvrtkom od 12 do 20 sati te

subotom od 7 do 15 sati.

Prvi radni dan Recilažnog dvorišta Mala Švarča je 1. listopada – utorak, te je radno vrijeme kako je i gore i navedeno utorkom – od 12 do 20 sati.

„Odvajanjem otpada i dodatno korištenjem reciklažnih dvorišta smanjuje se količina miješanog komunalnog otpada koja se odlaže na Odlagalište, što nam je svima u cilju. Pozivamo građane da u što većoj mjeri koriste reciklažna dvorišta koja su im na raspolaganju. Na Karlovčanima je da otpad dovezu, dočekat će ih radnik koji će otpad izvagati i zbrinuti bez plaćanja, kao i pružiti dodatne informacije u slučaju potrebe“, ističe direktor Čistoće d.o.o. Karlovac, Tomislav Polić.

Podsjećamo, Grad Karlovac je s Ministarstvom zaštite okoliša i energetike i Fondom za zaštitu okoliša i energetske učinkovitosti potpisao Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za projekt ‘Izgradnja i opremanje reciklažnog dvorišta na području Grada Karlovca’ koji se financira iz Kohezijskog fonda u financijskom razdoblju 2014.-2020., a u okviru Operativnog programa Konkurentnost i kohezija. Ukupna vrijednost projekta je 1,570.025 kuna, a iznos dodijeljenih bespovratnih sredstava iznosi 1,334.521 kn.

Odlukom Gradskog vijeća Reciklažno dvorište je dato na korištenje i upravljanje Čistoći d.o.o. Karlovac.

 

Skip to content