Sastanak s predstavnicima gradskih četvrti i mjesnih odbora

odlagalište 1M

Na inicijativu direktora Čistoće d.o.o. Karlovac Damira Jakšića, u utorak, 29. rujna na Odlagalištu otpada Ilovac održan je susret s predstavnicima gradskih četvrti i mjesnih odbora, koji su tom prilikom upoznati s funkcioniranjem Odlagališta, načinom na koji se obrađuje otpad, te bitnim zakonskim promjenama koje se odnose na glomazni otpad.

Temeljem čl. 29. stavka 11. Zakona o održivom gospodarenju otpadom (NN br. 94/13), donijet je Naputak o glomaznom otpadu (NN 79/15), u kojem je točno definirano što je sve glomazni otpad. Pojašnjavajući zakonske odrednice, direktor je, između ostalog, posebno istaknuo kako u glomazni otpad ne spada npr. građevinski otpad. Predstavnicima gradskih četvrti i mjesnih odbora najavljeno je i uvođenje obrazaca za odvoz glomaznog otpada, a što će pridonijeti kvalitetnijoj organizaciji odvoza. Naime, građani će od listopada odvoz glomaznog otpada naručivati putem posebnog obrasca zahtjeva (obrazac – obiteljske kuće – OVDJE, obrazac – stambene zgrade – OVDJE) Tijekom susreta podijeljeni su i edukativni leci na temu glomaznog otpada (letak – OVDJE).

odlagalište 4M

Susretu s predstavnicima gradskih četvrti i mjesnih odbora bio je nazočan i predsjednik Gradskog vijeća Damir Mandić koji je podržao inicijativu direktora Damira Jakšića da se organizira susret s predstavnicima GČ i MO, te ih se na licu mjesta informira o svim aktivnostima. Također se zahvalio predstavnicima GČ i MO na njihovom trudu i angažmanu na njihovim područjima. (30. 9. 2015)

Skip to content