GČ Zvijezda: održana edukativna tribina o razvrstavanju otpada

zvijezda 2 m

zvijezda 2 mNakon gradskih četvrti Gaze, Rakovca te Luščić – Jamadola, 12. listopada održana je edukativna tribina o razvrstavanju otpada u kućanstvu i u Gradskoj četvrti Zvijezda.

Tribine organiziraju Grad Karlovac, KODOS Centar za gospodarenje otpadom i Čistoća Karlovac.

Na početku tribine Marija Pilčik viša stručna savjetnica za zaštitu okoliša, osvrnula se na značaj edukacija istaknuvši kako je cilj više razvrstanog otpada, no također i što kvalitetnija komunikacija i interakcija s građanima.

zvijezda 1web mOsim s informacija o razvrstavanju otpada u kućanstvu, građani su na tribini, između ostalog, informirani i o tome kako smanjiti, odnosno izbjeći nastajanje otpada. To se, primjerice, može postići: poklanjanjem suvišnih i nepotrebnih stvari, korištenjem platnenih vrećica za kupovinu, no i promišljanjem je li nam neka stvar koju ćemo koristiti zaista potrebna. Nadalje, doprinijeti smanjenju nastajanja otpada možemo i tako da odaberemo napitke u povratnoj staklenoj ambalaži, te kupovanjem većih pakiranja.

Građanima su na pitanja odgovarali direktor Čistoće Damir Jakšić, direktorica Centra za gospodarenje otpadom KODOS Marija Tufeković, voditelj Tehničko operativnog sektora u Čistoći Ivan Polović te Marija Pilčik viša stručna savjetnica za zaštitu okoliša.

Sljedeća edukativna tribina bit će održana u Gradskoj četvrti Dubovac, 19. listopada s početkom u 18 sati. (13. 10. 2016.)

Skip to content