E-Čistoća

mob

Od 18. svibnja građanima je dostupna na njihovim mobilnim telefonima i mobilna aplikacija E-Čistoća. To je zajedno sa riječkom aplikacijom E-Otpadnici, koja je aktivirana ovih dana, prva mobilna aplikacija takve vrste u Hrvatskoj.

mob direktor Čistoće D. Jakšić pročelnica A. Navijalić

Osim što je informativno-edukativnog karaktera, Zelena mobilna aplikacija građanima omogućuje i izravnu interakciju sa Čistoćom Karlovac, pa će tako građani putem nje imati mogućnost: uvida u lokacije za odlaganje otpada, pretraživanja lokacija za odlaganje iskoristivog otpada, pregleda rasporeda odvoza za svaki objekt miješanog i komunalnog otpada ili iskoristive frakcije, ali i mogućnost prijave neispravanog ili oštećenog kontejnera ili kante. Građani će moći prijaviti i divlju deponiju ili onečišćenje u dijelu grada. Osim toga, moći će i rezervirati svoj termin odvoza glomaznog otpada jednim klikom.

Aplikacija je prilagođena korištenju na svim tipovima pametnih mobilnih telefonu, a može se besplatno preuzeti putem Play Storea ili App Storea.

Aplikaciju je javnosti predstavio direktor Čistoće Damir Jakšić na konferenciji za novinare u četvrtak, 18. svibnja na Odlagalištu otpada na Ilovcu, a projekt je podržala i pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti Andreja Navijalić.

Na konferenciji je predstavljen i sustav evidencije kanti putem bar-kod barcodovičitača montiranih na kamion, koji je trenutno u probnoj verziji, a koji je kao sustav jedinstven u Hrvatskoj. TV prilog (TV 4 rijeke), možete pogledati OVDJE. (18. 05.2017.)TV

Skip to content