Čistoću posjetio UrbanBiogas tim Čistoće Zagreb

foto 1 certifikat

foto 1 certifikat

POTPISAN PARTNERSKI CERTIFIKAT

UrbanBiogas tim Čistoće Zagreb (Monika Kruhek, Bojan Ribić i Dinko Sinčić) i Željko Jurić,  Energetski institut Hrvoje Požar (partner na projektu) zajedno s  voditeljem Podružnice Branimirom Valašekom, posjetio je 10.  4.  2013. godine tvrtku Čistoća Karlovac d.o.o.

Cilj posjete bio je potpisivanja Partnerskoga certifikata u sklopu projekta UrbanBiogas. Direktor Čistoće Ivan Polović i njegov suradnik Igor Horvat, referent za projekte, bili su domaćini ovom sastanku. Uz razgovor o temama koje zanimaju obje komunalne tvrtke, održana je i prezentacija sustava gospodarenja otpadom u Gradu Zagrebu, posebno biootpadom.

Ukratko je predstavljen program Inteligentna Energija u Europi u sklopu kojega se provodi projekt UrbanBiogas kojeg financira Europska komisija. Detaljno je objašnjen cilj projekta i provedba pojedinih aktivnosti. Direktor Polović potom je prikazao sustav zbrinjavanja otpadom u gradu Karlovcu.

Potom su direktor Čistoće Ivan Polović i voditelj Podružnice Čistoće Branimir Valašek  potpisali Partnerski certifikat kojime je Čistoća Karlovac službeno dala potporu UrbanBiogas projektu. Obje su se strane složile da će surađivati sa ciljem razmjene primjera dobre prakse, vještina i znanja.

Gosti iz Zagreba u pratnji domaćina iz Čistoće Karlovac, obišli su i Odlagalište otpada Ilovac.

Skip to content