Sve veći interes za odlaganje otpada u reciklažna dvorišta

U Reciklažnom dvorištu na Ilovcu u 2018. godini prikupljeno je 90 tona otpada, dok je u 2019. godini ta količina znatno veća – 220 tona.

Građani grada Karlovca sve češće koriste reciklažna dvorišta. Naime, u Reciklažnom dvorištu na Ilovcu u 2018. godini prikupljeno je 90 tona otpada, dok je u 2019. godini ta količina znatno veća – 220 tona.

I novo reciklažno dvorište na Maloj Švarči, koje je započelo s radom u listopadu prošle godine također bilježi količine veće od očekivanih. Od 1. listopada od kada je na raspolaganju građanima, pa do sredine siječnja u njemu je prikupljena 31 tona otpada.

Od odloženog otpada, najzastupljeniji su glomazni i građevinski otpad, a građani su često odlagali i: otpadne gume, plastičnu ambalažu, tekstil, elektronički otpad, crijep, staklo, papir i kartonsku ambalažu, izolacijski materijal s azbestom itd.

Ovom prilikom još jednom podsjećamo na radno vrijeme reciklažnih dvorišta:

  • ponedjeljak, srijeda, petak: od 07.00 do 15.00 sati
  • utorak, četvrtak: od 12.00 do 20.00 sati
  • subota: od 07.00 do 15.00 sati.

Nedjeljom i blagdanima reciklažna dvorišta ne rade.

Količine prikupljenog otpada govore o sve većoj svijesti građana o odvajanju otpada, i značaju gospodarenja otpadom uopće. Zahvaljujemo građanima na tome, te pozivamo da i nadalje u što većem broju koriste reciklažna dvorišta. U slučaju potrebe, naši djelatnici na reciklažnim dvorištima rado će im odgovoriti i pružiti dodatna pojašnjenja vezano za korištenje reciklažnog dvorišta.

Skip to content