Susret delegacije austrijskih gospodarstvenika i predstavnika Čistoće Karlovac

austrijska delegacija 1

U organizaciji Austrijskog veleposlanstva odnosno Austrijskog ureda za vanjsku trgovinu i austrijska delegacija 1 Čistoće d.o.o. Karlovac u Maloj vijećnici Grada Karlovca 20. ožujka je održan susret delegacije predstavnika austrijskih tvrtki čija je djelatnost povezana s gospodarenjem otpadom odnosno proizvodnjom i prodajom komunalne opreme i vozila, i predstavnika tvrtke Čistoća Karlovac.

Direktorica Čistoće Josipa Škrtić Pucarević i suradnici upoznali su predstavnike austrijskih tvrtki s poslovnim aktivnostima tvrtke koje imaju za cilj stvaranje pretpostavki za učinkovito gospodarenje otpadom na području grada Karlovca. Tom su prilikom austrijski gospodarstvenici upoznati s podacima o informatizaciji tvrtke (digitalnom katastru spremnika, digitalnom katastru divljih odlagališta), aktivnostima vezanim uz reciklažna dvorišta kao i otplinjavanju i energetskoj oporabi Odlagališta Ilovac.

Austrijski gospodarstvenici predstavili su svoje proizvodne i općenito poslovne mogućnosti na području gospodarenja otpadom, kao i moguće interese u tom segmentu.

austrijska delegacija 3   austrijska delegacija 2
Obje strane iskazale su spremnost za nastavak budućih kontakata i razmjenu poslovnih informacija.

Skup je u ime Grada pozdravila pročelnica Upravnog odjela za razvoj grada, gospodarstvo i EU fondove Snježana Turalija.

Susret u Karlovcu organiziran je u sklopu gospodarskog skupa „Gospodarenje otpadom u Republici Hrvatskoj“, koji je Austrijsko veleposlanstvo osim u Karlovcu organiziralo i u Čakovcu, Prelogu, Krku i Mariščini.

Skip to content