Sastanak s predstavnicima mjesnih odbora

ZELENI OTOCI I U MJESNIM ODBORIMA

Stvaranje uvjeta, odnosno formiranje „zelenih otoka“ za odvojeno prikupljanje otpada u svim gradskim naseljima, jedna je od primarnih ovogodišnjih aktivnosti ČISTOĆE d.o.o. Karlovac.

Na području Grada Karlovca ČISTOĆA je do sad uredila 50 „zelenih otoka“ (popis zelenih otoka), te osigurala još 100 posuda za otpad zapremnine od 1100 litara, od kojih je 50 posuda za papir, a 50 za plastiku. Namjera je postaviti posude za odvojeno prikupljanje posebnih kategorija otpada i na širem području grada, odnosno i u mjesnim odborima.Upravo provođenje obveze odvojenog prikupljanja posebnih kategorija otpada u mjesnim odborima, bila je tema sastanka direktora ČISTOĆE Damira Jakšića i njegovih suradnika, sa predstavnicima mjesnih odbora.

Na sastanku su predstavnici mjesnih odbora izrazili potrebu za postavljanjem „zelenih otoka“, a kako je istaknuo direktor Damir Jakšić, ČISTOĆA će dati punu podršku u stručnom i tehničkom smislu.

Na idućem sastanku koji će biti uskoro održan, bit će govora o konkretnim lokacijama budućih „zelenih otoka“, te dogovorena dinamika postavljanja posuda. Po formiranju „zelenih otoka“, ČISTOĆA će za građane na tim područjima organizirati edukaciju o odvojenom prikupljanju otpada.

 

Skip to content