Prva dva tjedna RD Mala Švarča: zaprimljeno više od 2.300 kg otpada

Reciklažno dvorište Mala Švarča službeno je započelo s radom 1. listopada i količina otpada zaprimljena do sad u njega više je nego zadovoljavajuća. Naime, u nešto više od dva tjedna u Reciklažno dvorište na Maloj Švarči zaprimljeno je više od 2.300 kilograma opasnog i neopasnog otpada. Također treba istaknuti da su u Reciklažnom dvorištu na Ilovcu u 2018. godini zaprimljene 94 tone otpada, dok su ove godine već do sad zaprimljene 153 tone.

Direktor Čistoće Tomislav Polić i zamjenik gradonačelnika grada Karlovca Ivan Mrzljak sa suradnicima obišli su u petak Reciklažno dvorište Mala Švarča te još jednom pozvali građane da odvajaju otpad i u što većoj mjeri koriste reciklažna dvorišta. Cilj je, kako je istaknuo direktor Čistoće, što manje miješanog komunalnog otpada koji se odlaže na Odlagalište, i što manje divljih odlagališta.

S jedne strane, na ovaj način smanjujemo i troškove jer je saniranje deponije dosta veliki trošak, a s druge strane naši sugrađani ovdje mogu otpad odlagati besplatno, rekao je prilikom obilaska zamjenik gradonačelnika Ivan Mrzljak, te još jednom pozvao građane, a posebno iz južnog dijela Karlovca da odvajaju otpad i dovoze ga u Reciklažno dvorište Mala Švarča.

Radno vrijeme reciklažnih dvorišta Mala Švarča i Ilovac je ponedjeljkom, srijedom, petkom i subotom od 7 do 15 sati, utorkom i četvrtkom od 12 do 20 sati.

Skip to content