Poštujmo mjere prilagodbe i surađujmo dobro kao i dosad

S današnjim danom otvorene su dvije gradske ustanove, a sa sutrašnjim i treća; danas Aquatika i Gradska knjižnica „Ivan Goran Kovačić“, a sutra Gradski muzej. Dogovoreno je na prijedlog Autotransporta, da javni promet  krene od 4. svibnja. Za odlazak izvan županije i dalje su potrebne propusnice i one se izdaju u Gradu Karlovcu,  a radno vrijeme je od ponedjeljka do petka od 8 do 15 sati, a subotom od 8 do 12 sati.
– Zaključno s jučerašnjim danom izdano je 7.275 propusnica, od čega se na e-propusnice odnosi 1.686, na propusnice izdane e-mailom 3.845 i na propusnice koje su građani osobno podigli 1.744. Ukidanje mjere ishođenja propusnica za kretanje po županiji smanjila je broj zahtjeva za 35 posto, kazao je načelnik karlovačkog Stožera CZ Stjepan Mrežar i dodao da se za dodatne informacije građani mogu obratiti na dežurne telefone Stožera CZ grada Karlovca: 099 265 56 37, 099 528 47 28 i 099 384 57 15.
Komunalni redari, svakodnevno od početka pandemije, vrše kontrole svih mjera koje su propisane odlukama Stožera CZ RH, a najviše po trgovačkim centrima, trgovinama i gradskoj tržnici.
– Te kontrole obavljamo u više navrata tijekom cijeloga dana. Naglašavam da se građani grada Karlovca u velikom postotku pridržavaju svih mjera i suradnja s građanima posebno je bitna, da bi kriza čim prije završila. Bilo je manjih kršenja mjera, ali to smo  riješili na licu mjesta; razgovorom, edukacijom i uputama. Što se tiče rada Odsjeka za komunalno redarstvo, osim angažmana na kontroli mjera, obavljamo i tekuće poslove koji nisu stali. Zahvaljujem se građanima na suradnji i pozivam ih da se i dalje pridržavaju svih propisanih mjera, izjavio je voditelj Odsjeka za komunalno redarstvo Grada Karlovca Oliver Budimir.
– Mislim da je ovo korak gdje svi možemo doprinijeti. Pozivam sve, prije svega naše sugrađane, da budemo svjesni da poštivajući mjere ustvari pomažemo da se naši poduzetnici i gospodarstvenici lagano počnu vraćati u “život”. Poštivajući mjere, najviše ćemo doprinijeti da ne dođe do ekonomske pandemije. Zahvalio bih se građanima u Karlovcu i u Karlovačkoj županiji što su poštivali mjere i pridržavali ih se što se u konačnici vidi i na rezultatu. Ključno je nastaviti istim tempom. Zahvaljujem i svim službama; od naših liječnika do operativnih snaga Stožera CZ, PU karlovačkoj. Ono što je bitno i što je ispred nas je vrijeme prilagodbe i vrijeme suradnje. Veliki gospodarski sustavi u gradu Karlovcu reagirali su krajnje odgovorno i  ozbiljno. Nesmetano su radili i uložili poprilična sredstva i napor da bi zaštitili svoje zaposlenike što treba nastaviti i dalje. Do 11. svibnja gradski sustav će nastaviti funkcionirati kao i do sada, a potom ćemo vidjeti hoće li doći do promjena i na koji način. Zahvaljujem i svima iz medijskog prostora koji ste svoj posao radili krajnje temeljito i vjerujem da vama pripada velika zasluga što su naši građani dobivali pravodobne i točne informacije i prema njima su se znali ponašati, zaključio je gradonačelnik Damir Mandić na jutrošnjoj pressici Stožera CZ grada Karlovca. (www.karlovac.hr)

Skip to content