Nove posude za otpad

foto postavljanje posude

foto postavljanje posudePOSTAVLJENE POSUDE ZA PSEĆI OTPAD 

ČISTOĆA d.o.o. Karlovac ovih je dana u gradu Karlovcu postavila posude za pseći otpad: na 9 gradskih lokacija postavljeno je 10 posuda zapremine 25 litara, čiji su sastavni dio i vrećice za pseći otpad.

Posude su postavljene na sljedećim lokacijama:
– Ul. Miroslava Krleže (zeleni pojas između kbr 2 i 6),
– zeleni pojas uz šetnicu na potezu od škole „Grabrik“ prema Ulici kralja Petra Krešmira IV,
– zeleni pojas kod podvožnjaka Rakovac (gledajući iz smjera Grabrika, ispod željezničke pruge),
– zeleni pojas kod Školske športske dvorane (prema Foginovom kupalištu),
– Ul. Đuke Bencetića (zeleni pojas kod spomenika),
– Trg Petra Svačića (zeleni pojas prema Brzoj cesti),
– Ul. Marina Držića (između kbr 5 i 9),
– zeleni pojas na potezu Medovićeva – Hebrangova, dok su dvije posude postavljene na zelenom pojasu između Crkve Presveto Srce Isusovo i Gradske knjižnice.

 Postavljanjem navedenih posuda, ČISTOĆA je podržala inicijativu građana, odnosno vlasnika pasa, pri čemu je realizaciju ideje posebno poticao dr. Josip Žunić, vijećnik u Gradskom vijeću grada Karlovca.

„Naši kućni ljubimci, posebno psi, u gradu žive s čovjekom i on o njima mora brinuti. Jedan oblik brige o psu je i uklanjanje onečišćenja – izmeta. Uklanjanje izmeta je isključiva odgovornost vlasnika. Karlovac postavljanjem košarica za izmet pokazuje da je svjestan problema i da želi pomoći u njegovu rješavanju. Time se pridružio gradovima koji i na taj način skrbe o psima. Nadamo se da će se akcija nastaviti u suradnji s građanima i vlasnicima pasa. Lijepa i korisna akcija za vlasnike pasa, građane, a za turiste sigurno pokazatelj i nekih drugih  vrijednosti kojima stremimo“, rekao je dr. Žunić povodom postavljanja posuda.

Ističemo kako postavljanjem ovih posuda ČISTOĆA d.o.o. Karlovac ustvari nastavlja s komunalnim opremanjem grada posudama za otpad. Podsjećamo, nedavno je ČISTOĆA osigurala, te postavila dodatnih 100 posuda za otpad zapremine od 1100 litara, od kojih je 50 za plastiku, a 50 za papir.   (24. 07. 2013.)

Skip to content