Modernizacija vozno-strojnog parka

NOVO SPECIJALNO KOMUNALNO VOZILO

ČISTOĆA d.o.o. Karlovac je putem javnog nadmetanja kupila novo specijalno komunalno vozilo autopodizač, čija je namjena prijevoz glomaznog i neopasnog/inertnog otpada u otvorenim i zatvorenim kontejnerima. Riječ je o autopodizaču s teleskopskim hidrauličnim podizačem kontejnera nosivosti 12.000 kg. 

{gallery}/slike/podizac{/gallery}

Neto vrijednost vozila je 792.090,29 kn, a bit će financirano putem financijskog leasinga (Hypo Leasing Steiermark d.o.o. Zagreb). Vozilo će biti otplaćeno na 60 rata (rok otplate je pet godina), uz učešće od 20 posto, dok je godišnja kamatna stopa 4,28 posto.

Novo vozilo zamijenit će postojeće vozilo iste namjene, staro 26 godina, čime će biti popravljen prosjek starosti vozila u Radnoj jedinici odvoza glomaznog i neopasnog/inertnog otpada, sa visokih 10 na prihvatljivih 5 godina. Ukupno u toj Radnoj jedinici ima 5 specijalnih vozila.

Osim toga, teretno terensko vozilo marke Mazda staro 11 godina zamijenjeno je novim teretnim terenskim vozilom marke Toyota, koje je, kao i staro vozilo, namijenjeno prijevozu radnika, manjih strojeva, te opreme i alata i to za potrebe radnika na odlagalištu otpada Ilovac.

Također je kupljena i samohodna kosilica marke Husqvarna sa pogonom 4×4 te sa pripadajućom opremom: reznim kućištem sa 3 noža za košnju trave i kućištem za neodržavane površine (malčiranje). Kosilica je namijenjena za održavanje zelenih površina na saniranom dijelu odlagališta otpada Ilovac.

Cijena teretnog terenskog vozila je 160.000,00 kn bez PDV-a, dok je cijena kosilice sa pripadajućim priključcima 115.800,00 kn bez PDV-a.

Ističemo kako ČISTOĆA d.o.o. Karlovac kontinuirano ulaže u modernizaciju vozno-strojnog parka, rezultat čega je s jedne strane veća učinkovitost, a s druge smanjenje troškova održavanja, i u konačnici – podizanje razine usluge prema našim korisnicima.

 

Skip to content