Krenulo postavljanje “zvona” za staklo

Tvrtka Čistoća d.o.o. Karlovac započela je s postavljanjem „zvona“ za staklo, a koja su nabavljena u sklopu projekta Grada Karlovca „Nabava spremnika za odvojeno prikupljanje otpada na području grada Karlovca“.  Zvona će biti postavljena na postojeće zelene otoke u gradu i prigradskim naseljima.

Osim „zvona“, raspodjelu očekuje i već ranije pristiglih 250 spremnika za papir/karton i 250 spremnika za plastiku, od 1.100 litara. Također, u tijeku je ponovljeni postupak javne nabave za 10.500 kanti za papir, isto toliko za plastiku, te 1100 spremnika za biootpad.

Kako je istaknula na konferenciji za medije pročelnica Upravnog odjela za prostorno uređenje, gradnju i zaštitu okoliša Ana Hranilović Trubić, građane se na taj način želi još više potaknuti na odvajanje otpada, posebice kako bi ga mogli odvajati na kućnom pragu.

U budućnosti će na zelenim otocima i dalje ostati zvona za staklo, te spremnici za tekstil i metal, a kako je najavio direktor Čistoće Tomislav Polić, spremnici za plastiku i papir će biti distribuirani svim korisnicima, pojedinačnim kućanstvima i kolektivnim kućanstvima,  Također će biti distribuirani i spremnici za biootpad, dok će pojedinim kućanstvima, ovisno o želji vlasnika, biti podijeljeni i komposteri.

 

 

Skip to content