Novo specijalno komunalno vozilo

… U prethodnom razdoblju podijeljeno je 1100 smeđih spremnika za odlaganje biootpada. Podijeljeno je i više od 50 posto od ukupno 21 tisuće plavih i žutih spremnika, uskoro slijedi podjela 3000 kompostera.


Čistoća je nabavila novo specijalno komunalno vozilo za prikupljanje i prijevoz biootpada. Novo vozilo realizirano je otvorenim postupkom javne nabave započete pred više od godinu dana. Isporučitelj je tvrtka EOL-EKOS d.o.o. iz Rijeke.

Vozilo je kombinacija njemačkog proizvođača podvozja MAN i finskog proizvođača nadogradnje NTM. Zapremina spremnika odnosno sanduka za bio otpad je 13,6 m3.

Specifičnost vozila su pojačana konstrukcija bočnih stranica kao i dna spremnika te dodatna antikorozivna zaštita, opremljenost spremnikom za sakupljanje tekućine iz bio otpada, a sve u svrhu sprječavanja bilo kakvog neugodnog utjecaja na okoliš.

Vozilo je opremljeno uređajem za podizanje spremnika različitih volumena od manjih spremnika volumena 120 litara do većih spremnika zaključno s volumenom od 1100 litara.

Ugovorena cijena vozila iznosi 1.447.600,00 kn bez PDV-a i u potpunosti je financirano vlastitim sredstvima Čistoće d.o.o. Karlovac.

Na području grada Karlovca, prvenstveno za korisnike kućanstva u kolektivnom stanovanju, postavljeno je 1100 komada spremnika za biootpad različitih volumena i oni se prazne ovim vozilom jednom tjedno.

Trenutno se na taj način prikupi više od oko 30 tona biootpada mjesečno. Sa završetkom zime te će se količine svakako još povećati; računa se na prosječno oko 40 tona mjesečno.

Novo specijalno komunalno vozilo danas je predstavljeno na konferenciji za novinare.

Tom prilikom direktor tvrtke Ivan Polović podsjetio je kako je u prethodnom razdoblju podijeljeno 1100 smeđih spremnika za odlaganje biootpada. Također je rekao da je podijeljeno više od 50 posto od ukupno 21 tisuće plavih i žutih spremnika te najavio skoru podjelu 3000 kompostera.

Gradonačelnik grada Karlovca Damir Mandić je rekao kako postavljanje infrastrukture ide svojim tijekom te je još jednom pozvao građane na promjenu navika u odlaganju otpada.

   

VIDEO:

 

LETAK: ODVAJANJE BIOOTPADA

 

Skip to content