Gradonačelnik Jelić sa zimskom službom

DSC06998

DSC06998

Gradonačelnik Damir Jelić održao je sastanak sa ravnateljima osnovnih i srednjih škola, te ustanova, a zatim sa Stožerom zimske službe izašao na teren. Gradonačelnik moli građane za strpljenje, a posebno poziva mlađe da pripomognu starijima i nemoćnima.

Zamjenik gradonačelnika Dubravko Delić izvijestio ga je o zaključcima dosad održanih sastanaka Stožera zimske službe i Stožera za zaštitu i spašavanje vezano uz nepovoljne zimske uvjete. Vatrogasna zajednica grada Karlovca, Javna vatrogasna postrojba grada Karlovca, Crveni križ, Hitna medicinska pomoć, Policija, HGSS uspješno su i u ovim uvjetima izvršili svoje zadatke. Zbog otklanjanja uočenih nedostataka u dinamici čišćenja snijega kao posljedica izuzetno velikih količina snježnih oborina angažirana je dodatna strojno – tehnička operativa, jer prvotno uključena nije bila dovoljna. Poboljšat će se operativna komunikacija između Stožera zimske službe, Državne uprave za zaštitu i spašavanje, mjesnih odbora i gradskih četvrti. Uspostavit će se dodatne ekipe od djelatnika gradskih poduzeća i gradske uprave i od članova dobrovoljnih vatrogasnih društava u cilju hitnih intervencija na kritičnim mjestima. Upozoravaju se svi građani na potrebu pridržavanja Odluke o komunalnom redu i Kućnom redu stambenih zgrada u smislu obveze čišćenja snijega na nogostupima i otklanjanju opasnosti padanja snijega s krovova. Tijekom poslijepodneva gradonačelnik sa suradnicima obišao je područje grada gdje su zapaženi problemi. Tako je obišao područja Skakavca, Trebinje, Vukmanića, Knez Gorice, a zatim je na području grada obišao dječje vrtiće, škole i neke od ustanova.

– Bili smo u najkritičnijim dijelovima grada za koje su nas upozorili građani. Riješeni su problemi i u Skakavcu i Gornjoj Trebini tako da će djeca mogu ići u školu. Intenzivno se kreće u proširivanje raskrižja posebno kod škola i vrtića. Situacija je dobra i imamo sve spremno za nalet novog snijega. Vremenske prilike koje dolaze su dosta nepovoljne, od niskih temperatura do visokih. Međutim spremni smo i za moguće poplave, ali ih ipak ne očekujemo. Posebno bih upozorio roditelje, a upozorio sam i ravnatelje škola, da ukažu djeci na opasnost padanja snijega sa krovova, istaknuo je gradonačelnik Jelić.

Gradonačelnik moli građane za strpljenje, a posebno poziva mlađe da pripomognu starijima i nemoćnima. Zaključio je kako možemo biti zadovoljni, jer smo spremni za ono što nas očekuje.

{gallery}/slike/zima2013{/gallery}

(prenijeto sa službene web stranice grada Karlovca)

Skip to content