Druga konferencija u sklopu projekta Net Me In

plakat

U organizaciji Čistoće d.o.o. Karlovac i Tehničke škole Karlovac, u Karlovcu je, u Obrtničkoj komori Karlovac, 2. i 3 svibnja održana konferencija u sklopu projekta Net Me In.

Bila je to druga po redu konferencija u sklopu projekta Net Me In (Erasmus+) koji traje od 2015. do 2018. godine. Cilj projekta je povećanje digitalne vidljivosti (Digital personal identity – DPI) socijalno osjetljivih skupina, radi lakšeg zapošljavanja.plakatOstali partneri na projektu su Francuska, koja je ujedno i voditelj projekta, Nizozemska, Španjolska, Italija i Turska.

Teme konferencije bile su usmjerene na analizu dosadašnjih aktivnosti vezanih za mogućnosti zapošljavanja socijalno osjetljivih skupina, širenja lokalne mreže partnera te određivanje sljedećih zajedničkih zadataka koji omogućuju širenje mreže partnera (Local accompainment network – LAN). Naglašena je vrijednost međunarodne mreže partnera, te je pohvaljena suradnja Hrvatske sa partnerima iz Makedonije, a u bliskoj budućnosti i Slovenije.

Na zahtjev voditelja projekta, održana je prezentacija od strane Hrvatskog zavoda za zapošljavanje Područnog ureda Karlovac, na temu trenutne situacije zaposlenosti u Karlovcu i Hrvatskoj, a posebna pažnja usmjerena je na zaposlenost mladih.

Određene su smjernice prikupljanja materijala koji omogućuju održavanje otvorenih vrata projekta (Net Me In Days), te daljnji razvoj samog projekta.

Na konferenciji su također dogovoreni termini održavanja redovnih ON-LINE sastanaka, kao i termin sljedeće konferencije, koja će se održati 16. i 17. siječnja, a domaćin je Italija (Rim).

NetMeIn Croatia 2016 2 NetMeIn Croatia 2016 1

Skip to content