Dan otvorenih vrata Odlagališta otpada Ilovac

građani 1

ZAOKRET U POSLOVANJU ODLAGALIŠTA

ČISTOĆA d.o.o. Karlovac je u ponedjeljak, 23. prosinca 2013. organizirala Dan otvorenih vrata Odlagališta otpada na Ilovcu. Bila je to prilika građanima, ali i predstavnicima političkih stranaka i ekoloških udruga za upoznavanje sa stanjem sanacije Odlagališta na licu mjesta.

U pratnji direktora ČISTOĆE Damira Jakšića i njegovih suradnika građani su imali priliku obići Odlagalište, te dobiti odgovore na sva pitanja koja ih zanimaju.

Posebno je istaknut značaj dobre suradnje i komunikacije s građanima gradskih četvrti Banija i Gaza na čijem području ČISTOĆA djeluje: na Gazi je upravna zgrada tvrtke, dok je na području Banije Odlagalište. Kao doprinos suradnji direktor Damir Jakšić je građanima Gaze i Banije obećao osigurati palete za Ivanjski krijes, te besplatni wireless Internet postavljanjem antene na upravnu zgradu ČISTOĆE, što će svakako poslužiti i informiranju građana. Naime, jedna od obveza koja proizlazi iz Zakona o održivom gospodarenju otpadom, a koje je ČISTOĆA dužna provoditi je i izobrazno-informativna aktivnost prema građanima.

U razgovoru s građanima, predstavnicima političkih stranaka, te predstavnicima ekoloških udruga direktor Jakšić je najavio zaokret u poslovanju Odlagališta koje bi trebalo biti sanirano i zatvoreno do 2018. godine. Izvijestio je kako je nabavljena sortirnica, u kojoj se dio otpada sortira, pakira i priprema za prodaju, odnosno taj otpad ne završava na Odlagalištu. Također, najavio je kako se kreće s proizvodnjom struje iz bioplinskog generatora iz odlagališnog plina i fotonaponskih ćelija. Direktor ČISTOĆE d.o.o. Damir Jakšić najavio je za 2014. godinu otvaranje reciklažnog dvorišta.

Odlagalište je taj dan, u pratnji suradnika, posjetila i zamjenica gradonačelnika grada Karlovca, gđa. Marina Kolaković.

građani 1obilazak 1vijećnici-udruge 1sortnica 1zamjenica gradonačelnika 1

Skip to content